Over Duoberg

Maak kennis met onze specialisten

Drs. Jelle van den Berg

Drs. Jelle E. van den Berg (1954) is eigenaar van Duoberg Consultants BV. Na zijn studie fiscale economie in Rotterdam heeft hij vijftien jaar als inspecteur bij de Belastingdienst en 5 jaar bij Rabobank Nederland, Fiscale Zaken gewerkt. Van 2001 tot 2014 was hij mede-eigenaar van het Instituut voor Financiële Kennisoverdracht (IFK). Van 1999 t/m 2001 was hij bestuurder van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) Vanaf 1998 is hij ook verbonden aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (onder meer college voor financiële planning, fiscale economie en masteropleiding financiële planning) en is hij hoofdredacteur van het Vakblad Financiële Planning.

Verder is hij lid van de PE-commissie CDFD , bestuurslid van FPA Nederland en adviseur bij de Stichting Anders Financieren. Daarnaast publiceert hij regelmatig in de verschillende vakbladen en verschijnen er boeken op fiscaal gebied en dat van financiële planning van zijn hand.

ONAFHANKELIJK
Ik ben zelfstandig werkzaam en daarmee geheel onafhankelijk. Naast mijn werkzaamheden voor Duoberg ben ik ook als wetenschapper aan de Erasmus universiteit Rotterdam verbonden (fiscale economie en financiële planning). Onafhankelijkheid en transparant zijn voor mij dan ook voorwaarden om tot goede resultaten te komen.

PERSOONLIJK
Persoonlijk betekent voor mij: goed luisteren! Samen met u naar oplossingen zoeken die bij u passen: persoonlijk, bij uw gezin/familie en/of bij uw bedrijf. Soms kan ik u volledig helpen. Vaker zal ik u mijn uitgebreide netwerk beschikbaar kunnen stellen. Hiermee bent u in staat conclusies te trekken, zodat u (zelf) kan kiezen voor uw oplossing.

DESKUNDIG
Financiële planning is een vak waar de wetgeving voortdurend verandert en dagelijks nieuwe jurisprudentie verschijnt. Ik vind het belangrijk deze kennis actueel te houden. Integratie van kennis, veel ervaring geeft uitstekende resultaten.

Dr. Ineke van den Berg

Dr. Ineke (C.) van den Berg (1955) is eigenaar van ‘Praktijk Rodenrijs’, een multidisciplinaire praktijk  in Berkel en Rodenrijs, waarin de integratie tussen Oosterse en Westerse geneeswijzen centraal staat.

Na haar opleiding tot fysiotherapeut (1978) en acupuncturist (1990) heeft zij in 2004 haar MSc Klinische Epidemiologie aan het Erasmus Universitair Medisch Centrum in Rotterdam afgerond. In 2010 is zij daar ook gepromoveerd op het onderwerp ‘The Contribution of Acupuncture and Moxibustion to Healthcare, and Evidence-based Approach’.

In ‘Praktijk Rodenrijs’ streven we naar een integrale (holistische) benadering van de cliënt, waarbij dynamiek, balans en innerlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan.

Hierbij benaderen we u, als cliënt, met een multi-disciplinaire aanpak die zoveel mogelijk wetenschappelijk is onderbouwd.

Onder balans verstaan wij dan ook een evenwicht op lichamelijk en emotioneel niveau. In onze praktijk kan dat onder andere met acupunctuur, oefeningen, psycho-punctuur, coaching, voedingsadvies en kruiden.

Daarin is ook aandacht voor (chronische) pijnbestrijding, dystrofie-behandeling, begeleiding bij voedingsallergie, zwangerschapsbegeleiding en preventieve en psychologische zorg voor jong en oud.

Ineke is verder de oprichter van de BEST- Academie, een academie die o.a. opleidt tot ‘Psycho-puncturist’ (download flyer), zie voor meer informatie www.BESTacademie.nl en houdt ze zich bezig met wetenschappelijk onderzoek op deze terreinen.

Voor Ineke betekent haar werk eerst kijken, en na overleggen en kennis vergaren, pas doen. Ze respecteert andermans mening en probeert te doen wat goed is voor haar medemens. Balans is daarbij heel belangrijk. In de reguliere geneeskunde bestaat de neiging (chemische) verlichting te bieden aan de cliënten, zodat ze weer net zo verder kunnen leven als voorheen. Ineke gaat er echter van uit dat de cliënten juist  niet net zo willen doorleven als vroeger. Zo zouden ze mogelijk iets van de ziekte willen leren en iets in hun leven kunnen veranderen, zodat de klacht niet terugkomt.’ Daarom zoekt ze, samen met de cliënt, naast de therapie voor de klacht zelf, ook graag nieuw inzicht in de klacht. Ze geeft dan op een positieve manier hulp bij zelfreflectie, maar ook voedingsadvies, oefeningen en coaching naar een mindful leven. In het voorkomen van ziekten alsmede snelle behandelresultaten ligt dan ook haar grote kracht.